Infographics

De kracht van infographics

Infographics zijn hot de laatste tijd. Op websites, blogs en social media zie je ze steeds vaker terug komen. Een infographic kan een heel verhaal overzichtelijk weergeven via een grafische weergave. Het verhaal wordt, met aandacht voor vorm en typografie overzichtelijk gemaakt vaak ondersteund met een gelikte grafiek of diagram.

Deze infographics ook wel informatieve illustraties, geven uitleg over een idee of situatie. Vaak gecombineerd met een tekst of beeld. De kracht van een infographic is vaak dat grote hoveelheden data of ingewikkelde verhalen op een heldere, visueel overzichtelijke en aantrekkelijke manier worden weergegeven en overgebracht.

In het huidige tijd waar alles snel gaat nemen mensen vaak geen moeite om lange teksten te lezen. De inhoud wordt vaak gescand van de pagina. Een infographic kan hierin erg bruikbaar zijn om de informatie over te brengen en de aandacht te trekken. Bovendien heeft een opvallende infographic meer impact en veel stopping power. Een infographic kan vaak in minder dan 30 seconden een complex verhaal duidelijk maken.

Een infographic is ook een ideaal medium om de boodschap over te brengen via social media. De kans dat een aantrekkelijke infographic door de lezer gedeeld wordt is ook aanzienlijk hoger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie